Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lukaschmela

31. 8. 2012 14:53
Strejdovi

bylo letos 80 let, jako filmař rendruje nahrávky, používá Skype, vypaluje, mixuje zvuky a nadává na ty šedesátileté, co nemaji mail;-D

1 0
možnosti

petrph

31. 8. 2012 12:24
vůbec není o tom jestli je člověk starej nebo mladej

Takové hezké přísloví říká "žádnej učenej z nebe nespadl". Čili, pokud se chce člověk něčemu věnovat, tak tomu musí tu potřebnou dobu učení dát". I starý člověk, pokud chce, tak si může sednout k tomu počítači, vzít si nějakou příručku a za nějakou dobu už to bude umět stejně jako ty mladý.I jestli nějakému termínu či postupu nerozumí, tak stačí ten termín vyhodit do Googlu a tam najde obvykle kupu návodů.

Ale to se týká všech. Já jsem třeba teď přešel na nový mobil, místo Symbianu má Android. A taky na to koukám jako tele na vrata.Že už bych byl starej? No, asi se to prostě budu muset naučit..

1 0
možnosti

xychteen

31. 8. 2012 11:02
Ano, to můžu

:-)

0 0
možnosti

carolusI

31. 8. 2012 9:30
Pověry stále žijí

Děti i vnoučata jsem musel naučit na počítači já dědek. Mládež často zapomíná, že počítače nespadly z nebe. A co my jsme kdysi dokázali na primitivních mašinkách, o tom se jim ani nezdá. Já jsem si ještě v r.2000 dělal účetnictví na 8bitu s CPM, protože to bylo rychlejší než na PC (pochopitelně jsem si ho musel sám naprogramovat ). A kdo by si dnes poradil s programem, který po spučtění vypíše na obrazovku ? a čeká až mu zadáte nějaký inteligentní příkaz. Tam teprve začíná ta pravá počítačová gramotnost.:-)

4 0
možnosti

Roger Wilco - 4. reinkarnace

31. 8. 2012 11:03
Re: Pověry stále žijí

Přesně. Nás vychovali osmibity, CP/M, později MS DOS nebo podobné systémy, které dnešní mladí ani neznají. To, že jsme tyto systémy zažili, je pro nás výhoda a naučili jsme se "počítačově myslet", na rozdíl pod běžných uživatelů, kteří se naučili jen klikat myší. Ale na druhou stranu dnešní "user friendly" OS s vypracovaným GUI umožnily počítačům se masově rozšířit i mezi lid nepočítačový :-)

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

31. 8. 2012 8:49
To je zvláštní,

jak dlouhý život mají stereotypy. V současné době odcházejí do důchodu lidé, kteří posledních 20 let používají počítač denně....

2 0
možnosti

franciska

31. 8. 2012 9:50
Re: To je zvláštní,

Stereotypy mají život nekonečný. Asi jako kdzž děti i dnes kreslí parní mašinky a dělají zvkuk š-š-š-šhúúú. Namalovat elektrickou lokomotivu nebo pendolino pritom vubec neni tezke! :) Jen s tim zvukem je to trochu orisek... :)

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS